LogoAna sayfaHaberlerSporBatı TrakyaYunanistanTürkiyeDünyaKöşe YazılarıMillet NewsGiriş Yap
Αλωνίζουν παραστρατιωτικοί στη Θράκη04 Mart 2020

Mπορεί το επίκεντρο της προσοχής εδώ και μέρες να είναι η Θράκη και τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, μπορεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις από τη Θράκη και τον ρόλο του στρατού στη φύλαξη των συνόρων, όμως έχουν ξεχάσει χωρίς Διοικητή το Δ' Σώμα Στρατού εδώ και δύο μήνες!

Η κυβέρνηση έσπευσε από τον Γενάρη να προχωρήσει σε κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, πρακτικά για να αποστρατεύσει άρον άρον τους «μη αρεστούς» αξιωματικούς στην κορυφή της ιεραρχίας, πλην όμως φαίνεται ότι έγιναν τόσο πρόχειρα που «έμειναν στη μέση». Έτσι έχουν αφήσει χωρίς Διοικητή τον μεγαλύτερο σχηματισμό του Στρατού Ξηράς που καλύπτει τη Θράκη, σε περίοδο μεγάλης ελληνοτουρκικής έντασης, που έχει ως επίκεντρο τα ανατολικά χερσαία σύνορα . 

Ο προηγούμενος διοικητής Χ. Λαλούσης, προήχθη από το ΚΥΣΕΑ σε Αρχηγό ΓΕΣ, όμως στη θέση του δεν έχει οριστεί κάποιος αντικαταστάτης (αφού δεν προχώρησαν οι κρίσεις) αλλά τα καθήκοντα ανατέθηκαν προσωρινά στον Διοικητή της Μεραρχίας Διδυμοτείχου, Α . Ιλλαρίδη, που εδρεύει 200 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα, Ξάνθη. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο προχειρότητας, ειδικά σε τόσο κρίσιμη περίοδο.

Αλωνίζουν οι παραστρατιωτικές ομάδες στον Έβρο

Ο μεγάλος πονοκέφαλος πλέον, πέρα από την αβλεψία της κυβέρνησης, είναι η αντοχή στρατού και αστυνομίας στη φύλαξη των συνόρων εφόσον η τουρκική πλευρά επιμείνει στην πίεσή της. Κλιμάκια στρατιωτικών μονάδων και Αστυνομικών Διευθύνσεων από την ευρύτερη περιοχή, μετακινούνται περιοδικά και για συγκεκριμένο αριθμό ημερών, στον Έβρο.  Άγνωστο παραμένει πως θα καλυφθούν οι ανάγκες αν συνεχιστεί η τουρκική στάση. 

Την έκτακτη κατάσταση έχουν εκμεταλλευτεί διάφορες ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες που κινούνται κατά μήκος των συνόρων υποκαθιστώντας στρατό και αστυνομία, καθώς και εθνοφύλακες, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Μάλιστα, όπως έχει αναφερθεί σχεδόν σε επίσημο τόνο, συνεργάζονται με τις αρχές, σε βαθμό που έχουν ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό!

Η ανησυχία είναι έκδηλη καθώς πρόκειται για ομάδες κυρίως ακροδεξιών, που έχουν αφεθεί ανεξέλεγκτοι και ήδη έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε πολίτες και δημοσιογράφους. Ανάμεσα σε αυτούς, φαίνεται ότι βρίσκονται και μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Φρουροί της Θράκης», που έχουν αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για τρομοκρατικές ενέργειες και φέρεται ότι είναι αυτοί που δρουν στις άτυπες επαναπροωθήσεις. Σε επιστολές τους σε ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι μπορούν από τα ελληνικά σύνορα να πλήξουν ανθρώπινους στόχους χιλιόμετρα μέσα στο έδαφος της τουρκικής επικράτειας!

Όπως άλλωστε έχει αποκαλύψει το tvxs.gr, τα τάγματα εθνοφυλακής στη Θράκη επανδρώνονται από αρκετούς οπαδούς της Χρυσής Αυγής και άλλους ακροδεξιούς, που συχνά έχουν αυτονομηθεί και επιδιώκουν να αποτελέσουν ένα είδος ακροδεξιάς «πολιτοφυλακής», που θα ασχολείται με το προσφυγικό. Τα σενάρια αυτά αναζωπυρώθηκαν όταν ανατέθηκαν αρμοδιότητες του προσφυγικού στον Αλ. Στεφανή. Η δράση όλων αυτών, όπως καταγράφηκε και στα νησιά, είναι πρωτοφανής για χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ ο κίνδυνος για πρόκληση επεισοδίων με απρόβλεπτες διαστάσεις, είναι τεράστιος, όσο η κυβέρνηση αφήνει ανεξέλεγκτες όλες τις παραστρατιωτικές ομάδες.

tvxs.gr

Diğer Haberlerİskeçe Müftülüğü yardım kampanyası başlattıIMF: Koronavirüs pandemisi benzeri görülmemiş bir ekonomik krize neden olduDrogba'dan 'aşı' tepkisi: Afrika bir test laboratuvarı değildirAlmanya ve Hollanda'da Müslümanlara hoparlörden ezan jestiTürkiye'den Miçotatakis'e 'göçmen' cevabı
© MİLLET MEDYA 2020 (Tüm Hakları Saklıdır)Design: GOTech